Tani përqafohen dhe put… / Akuza e harruar e Berishës për Metën: Ka dy varre pas Dajtit… Hodhe granata mbi gjimnazistët e Tropojës

A janë seriozë politikanët tanë?

A i mbajnë ata premtimet?

A i besojnë edhe vetë ato që thonë?

Apo pushteti i bën të lëpijnë atë që pështyjnë dhe të pështyjnë atë që vetë lëpijnë?

Gazeta Dita sjell këtë fragment nga arkiva::

Berisha për Ilir Metën: Botuar në gazetën “Rilindja Demokratike” më 22 gusht 2001:

“Mbi Ilir Metën dhe bashkëshorten e tij, rëndojnë dy var.re dhe dy kri.me të fshehura pas malit të Dajtit. Nuk do të jetë e largët dita kur Ilir Meta do ta mbylli jetën e tij pas hekurave të burgjeve…

Për PD Ilir Meta është njeriu që përfaqëson klanin më të rrezikshëm të trafiqeve në Shqipëri, të trafikut të drogës, të trafikut të fëmijëve dhe të trafikut të vajzave të mitura.

Në historinë e vendit ky mbeti njeriu që me bandat e tij ngjiti Shqipërinë në krye të listës së vendeve të planetit në trafiqet e skllevërve të seksit, të fëmijëve, të drogës dhe të arm.ëve. Për PD dhe shumicën e shqiptarëve beteja kundër trafiqeve është detyrimi i tyre madhor për një të ardhme tjetër si shoqëri e qytetëruar, si shoqëri e respektuar.

Ai është vr.asësi dhe terroristi i opozitës, është njeriu që urdhëroi hedhjen e granatave mbi gjimnazistët në Tropojë, njeriu që torturoi e burgosi qindra kundërshtarë politikë, është njeriu që ndërtoi pushtetin e tij mbi kri.min, trafiqet, korrupsionin e organizuar… Meta përfaqëson vr.asësin e vërtetë të fjalës së lirë, është simbol i injorancës njerëzore, i tmerrit nga fjala e lirë.

Ky është kryeministri i parë në historinë e pluralizmit që me taksat e shqiptarëve blen shtypin, blen dhe përdhos fjalën e lirë të shqiptarëve.

Meta është njeriu që shndërroi tangjentet në sistem. Sot, në 20-mujorin e qeverisjes së tij të korruptuar, të autokracisë së kri.mit dhe korrupsionit, çdo sipërmarrës privat që do të fitojë një tender publik, është i detyruar t’u paguajë dy herë nga 10 për qind qeveritarëve të korruptuar të Metës dhe regjimit të tij.

Meta është autori i territ të vërtetë mbi shqiptarët, autori i etjes së vërtetë, i shkatërrimit përfundimtar të furnizimeve me ujë dhe energji elektrike të qyteteve të këtij vendi, është autori i vjedhjes së Thesarit…”