ORIGJINA e fjalës “NOT, NOTAR, NOTARI” tek gjuha shqipe

Ishte dhe mbetet pikërisht Arka e Noes (e #Nujit) përgatitur prej tij, ajo që solli dhe mbeti tek gjuha shqipe fjala e saj “Not -ar” me burimin prej fjalës shqipe:

UJË e prej aty kemi: UJTAR, Në UJË; NUJTAR, NOTAR, etj. fjalë si: Noti, Notoj, Notim, Notishte por ndoshta edhe Notio …

Kjo për shkak se në ‘prishqipe’ “uji” si rrjedhje e natyrshme burim, apo ajo që vjen; bije nga la, është quajtur fillimisht *udrijā

NOT m.

Qëndrimi dhe zhvendosja në ujë duke bërë lëvizje të duarve dhe të këmbëve; sporti i të notuarit. Not bretkosë (shpinë, flutur, pash, gërshërë). Gara noti. Kampionati i notit. Bëj not. Di (mësoj) notin. Ra më not. Doli (kaloi lumin) me not.

Aleksander Hasanas