Marin Mema prezanton projektin që kërkoi zhdukjen e shqiptarëve nga trojet shqiptare !

Eshte nentori 1944. Trupat sllavo – maqedone rrethuan nje grup ndertesash ne hyrje te qytetit te Tetoves.

Ne pak dite ketu u sollen disa mijera shqiptare. Asokohe ne to, prodhohej duhani, por ne fakt u kthyen ne vende ku o tor.turuan dhe vr.ane shqiptaret…

Por çfare ndodhi vertete ketu ne vjeshte dimrin e vitit 1944. Si u organizuan ma.sakrat ndaj shqiptareve dhe kush qendronte pas tyre ?