Guillelmus Adae në vitin 1332 shkruante: “Shqiptarët kanë një gjuhë krejt tjetër dhe të ndryshme nga latinishtja, megjithatë kanë alfabetin latin në përdorim dhe në TËRË LIBRAT E TYRE”.

Rikujtojmë dhe stërkujtojmë zotin Guillelmus Adae, që në vitin 1332 shkruante:

“Shqiptarët kanë një gjuhë krejt tjetër dhe të ndryshme nga latinishtja, megjithatë kanë alfabetin latin në përdorim dhe në TËRË LIBRAT E TYRE”.

Togfjalësi “tërë librat e tyre”, besoj se duhet t’i bëjë të turpërohen ata njerëz që vazhdojnë të theksojnë sot e kësaj dte se “Meshari” i Gjon Buzukut është libri i parë i shkruar në shqip.

/Toka Iliro-Pellazge