16 prill të vitit 1910 në gazetën “The Québec Chronicle”/ Arkivat kanadeze: Shqipja, gjuha më e vjetër në Ballkan

Duke rrëmuar nëpër bibliotekën kombëtare të Québec u ndesha me këtë artikull, me titull “The perplexed Albanian” botuar më 16 prill të vitit 1910 në gazetën “The Québec Chronicle”. Përkthimi më poshtë, shkruan Jeta Dedja:“Një gjuhë pa alfabet. Ndërsa pjesa më e madhe e Evropës po ankohet kundër bollëkut të librave dhe përmbytjes me fjalë…

Lexo më shumë

Joe Biden në vitin 1999: Ne duhet të hyjmë me trupa në tokësore në Kosovë, duhet të shkojmë drejt e në Beograd dhe ta arrestojmë Millosheviçin

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Bidenn, së bashku me dy senatorët Bob Dole dhe John McCain gjatë një debati në emisionin politik “Meet the Press” po debatonin për bom.bardimet e NATO-së në Kosovë, në vitin 1999. Ish zv.Presidenti amerikan Joe Bidenn, tani President i Shteteve të Bashkuara, në vitin 1999 ishte ithatar i ndër.hyrjes…

Lexo më shumë

Sali Berisha flet për Azem Hajdarin: Ai ishte tribuna jonë, e shkarkuan me puç! Ramën e largoi Gramoz Pashko nga PD, qelbte erë

Ish-kryeministri Sali Berisha ka folur për zgjedhjen e tij në krye të Partisë Demokratike për të cilën tha se asoj kohe nuk ishte dakort për mënyrën si ai u emërua. Berisha tregoi se zgjedhja e tij ka ardhur pas shkarkimit të Azem Hajdarit, në mungesë të këtij të fundit, shkarkim për të cilin ish-kryeministri thotë…

Lexo më shumë